SIL (Sarpsborg allianseidrettslag) er et stort idrettslag som driver med mange forskjellige idretter og er organisert i flere grupper: Friidrett, svømming, alpin, frisport, langrenn, dametrim, herretrim, barneidrett og håndball. Denne siste gruppa har en mer selvstendig stilling enn de andre gruppene.

I dagligtale kalles laget for SIL. Laget har eget klubbhus på Kurland med eget trimrom med badstue og garderobe. Det er stor stue og kjøkken som leies ut til medlemmer og andre. Stua brukes også til egne møter. Arenaene for aktiviteter er Sarpsborghallen for svømming, Sarpsborghallen og andre haller for håndball, ny stadion på Kalnes for friidrett, Kjerringåsen Alpinsenter for alpint, Kurland skole for barneidretten, skateanlegg og plastbakke ved stadion for frisport og SIL-hytta for trimgruppene.

Laget har endret seg gjennom tidene. SIL er blitt slått sammen med Idrettslaget Ørnulf, Sarpsborg Skiklubb og Sarpsborg Svømmeklubb. SIL startet som friidrettslag i 1931, og håndball kom tidlig med, og etter overnevnte sammenslåinger ble også ski og svømming på programmet. SIL er et fleridrettslag og har fostret noen toppidrettsutøvere gjennom tidene. Det er vanskelig å velge hvem som skal nevnes, men tar med noen og bare deres gjeveste plasseringer: Anders Lunde som nordisk mester i orientering (orientering ble overført til SOL), Sverre Strandli som Europamester og innehaver av verdensrekord i slegge, Oddvar Krog som nordisk mester i slegge, Kjell Adamski som norgesmester i 10-kamp og flere norgesmesterskap for veteraner, Bjørn Moss som juniornorgesmester i 10-kamp og NM-sølv i stav, Sissel Grottenberg som bl.a. vant Oslo maraton flere ganger, Anders Dahl var bl.a. norgesmester i 400m fri (svømming), og Christer Kjølholt og Øystein Andersen vant svømme-NM. I 1993 ble håndballgruppas juniorer norgesmestere. Andre som har gått til topps i NM er: Kjell Mangseth, Ulf Greaker, Per Winther, Helge Pharo og Tore Bjelland.

Det er for tiden stor aktivitet i de fleste gruppene, men det har variert gjennom tidene. Langrennsgruppa har vært stor, men nå er det bare noen få voksne i gruppa. Snøforholdene er vanskelige. Sarpsborg har i mange år hatt dårlig med anlegg for friidrett, men nå er et flott friidrettsanlegg bygd på Kalnes, og det ser ut til at det kan komme en friidrettshall like ved. Friidretten har dermed fått flotte forhold, og aktiviteten øker. I tillegg til den vanlige aktiviteten med trening og konkurranser arrangerer gruppene cuper som krever en del dugnad men som også gir inntekter. På samme måten som aktiviteten endrer seg, varierer også økonomien. I en periode hadde SIL en svak økonomi, men så etter et sterkt løft av aktive medlemmer/ tillitsvalgte ble det en solid og sunn økonomi i laget.

SIL blir  i skrivende stund  93 år den 12.nov.-2024 og vi har en solid garde av grupper som driver en sunn og god form for aktiv idrett med meget gode resultater både på nasjonalt og kretsplan.

Vi ønsker alle våre aktive/gruppe- tillitsvalgte, øvrige medlemmer og et solid hovedutvalg som styrer dette laget med en stø hånd, lykke til videre i deres arbeid.