Stevneaktiviteten tar seg opp!

Pandemien er på tilbakegang, flere og flere har Moderna eller Pfizer i kroppen og topp og bredde i friidrett er på vei tilbake på rød tartan. Kan det bli bedre! Her kommer en liten oppsummering av stevneaktivitet til nå, i hvertfall det en "litt rusten" redaksjon har oversikt over.

2021-06-12
Henrik B.

Sesongåpning på Bislett

Allianseklubbene Tjalve, Vidar og BUL arrangerte nasjonalt friidrettsstevne på Bislett i helgen 29. og 30. mai. Fire av Sarpsborg IL Friidrett sine eldre utøvere benyttet anledningen til å åpne sesongen. Det ble levert meget sterke resultater. Benjamin O. løp en helt suveren 800m i seniorklassen og vant denne på tiden 1.52,45 min. Han senket med det sin personlige rekord med fire sekunder og løpet er omtrent tre sekunder bedre enn kvalifiseringskravet til U18 EM. Dette mesterskapet er dessverre avlyst, men sammenligningen viser at Benjamin sitt løp holder godt europeisk nivå.

Maiken sesongdebuterte med å løpe 3000m i seniorklassen. Hun ble nummer fire på distansen. Tiden ble såpass sterk som 10.18,59 min., noe som er på nivå med hennes personlige rekord. 

Benjamin G. kaster nå fast med 800g-spydet seniorene bruker. Benjamin hadde stigning gjennom sin kastserie og fikk opp sitt lengste kast i sjette og siste omgang. Det målte 64,96 m., som er i overkant av 2,5 m lengre enn den unge spydkasterens tidligere personlig bestenotering. Med det vant han også konkurransen.

Magdeli innledet også sesongen på en svært god måte på Bislett. Hun tok seg til finalen på 100m hekk for kvinner senior og ble der nummer to. I fine vindforhold gikk Magdeli under 14 sekunder for andre gang i karrieren og satt personlig rekord med tiden 13,94 sek. Hun var bare to hundredeler bak vinneren. Magdeli fikk også løpe i Bislett Night og Highlights. Her gikk det noe saktere, men så kult at vi har utøvere på stadion i en slik sammenheng!

Treningsstevne på Kalnes

Lørdag 5. juni arrangerte vi selv et lite treningsstevne på Kalnes. Primært deltok egne utøvere på dette stevnet, men noen gjester fra Fredrikstad, Moss og Aremark kunne vi ønske velkommen. Stevnet hadde rundt 25 deltakere, som koste seg med "stevnefølelse igjen" i nydelig sol og tilnærmet vindstille. Resultatene finnes i egen artikkel om treningsstevnet https://www.sarpsborgil.no/Friidrett.html?actions=375:content&idc=354 . Malin benyttet anledningen til å teste kapasiteten. Med Benjamin O. som fartsholder gjorde hun unna 800m på 2.12,29 min! Astrid er ny i distansegruppa og hun benyttet anledningen til å fullføre sin andre 800m på solide 2.30 min.

Treningsstevner Moss

Moss IL er aktive på arrangementsfronten og inviterte til treningsstevner både onsdag 2. juni og onsdag 9. juni. Vi deltok med utøvere begge ganger. I de siste stevnet var det åpnet opp for aldersklassene 10-12 år også, så noen fra liten gruppe fikk sin første "konkurranse" for året. Detaljer fra stevnene finner dere her http://mossil.no/ 

Jessheim Elite

Jessheim Elite er et stevne hvor det løpes fort på 1500m. Benjamin O., Maiken og Malin deltok og alle gjorde sine saker aldeles utmerket. Maiken og Malin løp i nest beste dame-heat. Her var det lyshare til 4.30 min., som er en meget sterk tid. Malin åpnet offensivt,  og passerte første 800m litt foran sitt skjema. Selvom hun fikk det litt mot slutten, holdt hun stilen meget godt, og løp inn til knallsterke 4.33, hele 14 sek bedre enn fjorårets redultat. Maiken hadde en oppgave for dagen, og det var å ikke åpne for fort. Dette klarte hun utmerket og løp en flott og "avslappet" første 800. Siste 700m gikk i rekordfart, og hun kom i mål på pers med 5 sekunder på 4.36 min. Dette er forøvrig kun 1 sek bak årets krav til U-18 EM.

Benjamin O. startet i menn B, det nest beste heatet av 8 heat. Lysharen var stilt til 3.49 min. Benjamin løp svært klokt, og lå avventende litt bak i feltet til en runde gjenstod. Da økte han farta gradvis, og klarte etter en flott siste 100 meter å vinne sitt heat. Tiden ble 3.48 min, hele 6 sekunders pers, og nesten 7 sekunder under U18 EM kravet. Faktisk er tiden bare 2,5 sekunder bak Svein Gressløs sin 44 år gamle klubbrekord (senior) på distansen.