Påskesamling 2018

Tradisjonen tro er friidrettens "store gruppe" (13+) på treningssamling i påsken, og i år som i fjor gikk turen til idylliske Algarvekysten i Portugal. 11 aktive i treningsgruppen "sprint/teknisk" er på plass og nyter supre forhold i varmere strøk.

2018-03-25
Ingunn & Pål

Sammen med trenerteam og familie er det totale reisefølget på 23 personer.

BILDESERIE 

 

Dagbok

Onsdagen startet flott med morgenjogg langs klippene i nydelig vær. Ungdommer og voksne fikk ristet på kalde og solhungrige kropper i et spennende landskap, høyt over stranda på Algarvekysten. Returen gikk over den tilsynelatende endeløse stranda. I reneste Bay Watch-stil løp vi stigningsløp barbeint i strandkanten. Kan det bli bedre?

Nytt av året er tilbud om felles uttøying etter morgenøkta. Det gjelder å huske og tøye stramme muskler gjennom hele uka. Alle gjør så godt de kan.

For alt vi vet blir kanskje dette den aller beste soldagen vår, så soling (og bading) er helt klart favorittsyssel i ledige stunder mellom mat og trening. Bare de aller tøffeste tester sjøen, som sannsynligvis ikke holder mer enn 15 grader.

Ettermiddagsøkta foregår på friidrettsbanen like i nærheten av hotellet. Vi går samlet dit og tar med oss startblokker og hekker fra vår lokale friidrettsorganisator. I tillegg til alle de flinke ungdommene er flere mødre enn tidligere med på oppvarmingsdelen av økta. Kanskje får «drilldamene» lokket med seg herrer i morgen?

Kvelden avsluttes med god mat på hotellet, og ballspill i hagen for ungdommen. Reisetroppen er nå delt i fem aktivitetsgrupper, hvor hver har ansvar for å finne på noe om kvelden, nærmere bestemt en lagkonkurranse. Torsdag er det de største jentene – og Dag, som han ansvaret. Vi venter i spenning på hva alle pønsker ut.

Torsdag åpnet med litt kjølig vær og joggetur i en 1,9 km lang terrengløype like i nærheten, hvor det har vært arrangert EM i terrengløp flere ganger. For de som er glad i å jogge var dette sikkert en fin opplevelse. Utover dette gikk formiddagen blant annet med til å slappe av i sola ved utebassenget (kaldt i vannet, men noen badet), leke med ball eller bade i det varme innebassenget.

Senere på dagen går turen nok en gang til friidrettsbanen hvor en rekordstor gruppe blir med på dynamisk oppvarming og stigningsløp. I tillegg til alle de «egentlige idrettsutøverne», er de fleste foreldrene med! Dag synes innsatsen er storartet og det topper seg helt når gruppen slår til med synkrone klappe-hopp tvers over fotballbanen. Noen utøvere fra Irland slenger seg med i ren begeistring! Når de gamle logger av, fortsetter de unge, spreke med tøffe 80-metere. Etterpå er det styrketrening.

Etter middag er det samling i hotellhagen, og torsdagsgruppa med de største jentene (Magdeli, Nora og Sofie) med Dag som overdommer, slår til med en bra konkurranse. I reneste Mesternes mester-stil er det fokus og konsentrasjon som gjelder når vi skal utføre rett bevegelse på gitte fargekommandoer. Det er sterk konkurranse mellom Søndagsgruppa (Phillip, Petter, Shamali, Mats og Christian) og Mandagsgruppa (Julie, Helle, Emma, Lene og Marianne), men sistnevnte kniper seieren etter en finurlig og rettferdig poengberegning.

Fredags formiddag står ballspill på timeplanen. Vi spiller volleyball i hotellhagen på en sandig bane mellom lave furuer og annet buskas. Selv om det er både regn, sol og vind, er det så morsomt at økta som bare skulle vare en halvtimes tid, fortsetter halvannen time til! Flere gamle kunster vekkes til live, og de gamle er ikke lenger for gamle – selv om overmotet lurer i bakgrunnen. Tror ungdommen ble litt imponert…

På ettermiddagen er det basistrening som står på timeplanen. Dag har forberedt seg godt og stiller med 12 (eller var det kanskje 15?) ulike øvelsesveiledninger i plastlommer, som fordeles utover gresset. Fra før har vi hentet mange medisinballer, som nå skal benyttes på alle tenkelige måter. Det blir mange nye styrkeøvelser for unge og gamle, i en kreativ og morsom økt. Etterpå er det både godt og viktig med en grundig uttøying.

Fredagsgruppa med Juni, Lone, Josefine, Karoline, Frøya og Henriette, har ansvar for kveldens konkurranse. Den går ut på at hver gruppe skal deles i to og lede hver sin «blinde» person en runde i hagen på mest mulig lik tid. En kreativ versjon av to andre øvelser vi kjenner fra tidligere. Det blir mye hyl og skrik i trappa, og alle er ikke like trygge på sine veiledere, der de strekker beina langt foran seg i ren edderkoppstil! Lørdagsgruppa (Tina, Glenn, Ida, Kari og Ingunn) går utrolig nok av med seieren og skaffer seg 4 sårt tiltrengte poeng, etter total fadese dagen før…

Lørdag er det treningsfri og gruppa skal på shopping og sightseeing i Albufeira. En innleid buss henter oss foran hotellet og bringer oss trygt tilbake. Tror alle hadde en fin «turistdag» både på senteret og i den lille, koselige (og pittoreske) kystbyen.  

Lørdagsgruppa slår til med en tradisjonell oppgave fra Mesternes mester, nemlig den at man skal finne et visst antall gjenstander, løse et regnestykke og få rett svar. Guttene i søndagsgruppa er suverene og kommer raskest frem til riktig antall cafébord, søplebøtter, palmer over 1 meter, trappetrinn, og finner svaret – til stor egen-jubel og mye stress for de andre. 

Utrygg værmelding gjør at vi endrer litt på treningsopplegget og flytter den tunge 200-meter økta frem på søndag formiddag. Økta foregår på gresset like ved hotellet, og både unge og «gamle» deltar, i hvert fall på oppvarmingen. Flere av de litt eldre har riktig kommet i form i løpet av uka, og er nesten blitt unge igjen...(at det tar litt tid å få i gang kroppen, er vel nesten ikke verdt å nevne). 

Resten av søndagen er uten felles treningsopplegg; noen spiller volleyball med nye, tyske venninner, andre jogger tur på klippene, soler seg, bader og/eller sender «Snapper».  

Kveldens lek er det søndagsgutta som står for. De innleder selvsikkert med å sende SMS om at en fra hver gruppe må ta med seg badetøy – heldigvis er det 1. april! Den egentlige leken går ut på at gruppene ikke skal stå igjen med ballen som sendes rundt, når tiden er ute. Mandagsgruppa vinner denne gangen. 

Hver kveld er det levende musikk i hotellets store lobby frem til kl. 23. Hotellets nokså isolerte beliggenhet gjør at det ikke er så mye annet å ta seg til på kvelden, så det er en stor og internasjonal forsamling (dog mest ungdommer) som fordeler seg rundt i sofagruppene etter middagen. Våre ungdommer har oppført seg eksemplarisk og ser ut til å ha hatt det hyggelig sammen med andre gjester og hverandre. 

Mandag kl. 10 er det ny baneøkt, denne gangen med 60-metere og hekk som hovedfokus. Det er mange nasjonaliteter på banen, som for eksempel store russere, lettbente latviere, flirende irer, kraftige tyskere og enda større hviterussere. I tillegg har vi observert andre nordmenn, flere på høyt nasjonalt nivå i sin gren. Det er alltid morsomt å se hvordan andre trener og hvor flinke mange er. 

Etter lunsj kommer endelig regnværet som lenge er meldt. Det kommer inn fra havet og det lille uværet gjør sjøen grov og høy. Bølgene slår over hele stranda og helt inn til klippeveggen enkelte steder! Sola titter frem igjen når vi går ned til styrkerommet for dagens siste økt. Der befinner det seg mange store menn og damer, som helt sikkert driver med en idrett hvor de kaster noe! Vi finner vår plass blant vekter, sykler, speil og delvis mystiske styrkeapparater. 

Mandagsgruppa har laget en fin quiz og en lur huske-lek. Kveldens vinner er torsdagsgruppa med Dag og damene. Dette gjør at vi sammenlagt får tre lag på delt andreplass. Gutta i søndagsgruppa vinner til stor selvforherligelse, de unge damene i fredagsgruppa inntar jumboplassen, mens torsdags-, lørdags- og mandagsgruppa får like mange poeng. Juhu! 

I ettermiddag reiser vi hjem. Formiddagen er det opp til hver enkelt å fylle med nyttige og målrettede aktiviteter, som for eksempel å rydde og pakke. Det er også tid til en liten joggetur for dem som måtte ha overskudd til det.

Vi takker for nok en fin og hyggelig treningsleir – og ønsker alle vel hjem!

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Kalender

August
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234