Alpingruppa om sesongen 2020 / 2021

Denne sesongen er spesiell, men vi er imidlertid i god drift om dagen og kan nyte flotte treningsforhold i Kjerringåsen. Den største utfordringen om dagen er de tiltakene vi må forholde oss til rundt koronasituasjonen. De opprinnelige planene for vinteren kan dere lese her, se treningsplan og revidert sesongplan  

Det spesielle denne sesongen er at planene blir satt i andre rekke. Fristene er korte og vi publiserer derfor informasjon, tett inntil gjennomføring, på Whats'app og facebook. Er det spørsmål så kan sportslig leder, John-Egil Måleng kontaktes.

 

2020-12-05
admin ;-)

Vi har så langt i sesongen jobbet mye med  kanting, og da nøytralinngang og tygdeoverføring. I vår trenerveileding kan dere gå inn via skiforbundet og se på videoer og sett dere litt inn prinsippene. Har vært litt streng med noen som har hofte som falle inn først, det er fy/fy, bevegelsen skal alltid starte i ankel og kne, hofta falle inn når kraften og trøkket er der.

Mye av dette begynner å komme, og vi kan nå øke trykket på treninger, kjøre med mer kraft over ytterski og jobbe mer med stabil overkropp, uavhengig bein og overkropp.

 

Så litt om utstyr.

Fra U 12 skal alle som kjører SSL ( storslalåm)  og SG ( super G) har hjelp med hardt skall, fra U 14 skal den også være FIS merket. 

Dette for å unngå hodeskader, ved fall kan en slå borti porter og snøklomper og annet derfor er dette en regel uten unntak.

Barnet deres får ikke starte i renn, vær med på samling uten at hjelmen er godkjent.

I SL/ slalåm kan en ha hjelm med bløte ører, bøyle på SL hjelm er ikke nødvendig før en er i U 14 alder, og skal slå/ skyve porter. Ment å beskytte tenner.

Men bøyle skal aldri være montert på en hjelm når en kjørere SSL og SG.

Det gjelder også kopper på staver som er for SL, ikke behov for slike staver for 11/12 år alderen, før det skru den heller av.

Barn opp til U 12 skal kjøre korte porter, og har ikke mye behov for slike staver.

Men fra U14 blir det høye porter og da kommer koppene på stave til nytte.

Leggbeskytter kan være greit å ha fra en er ca 10 år, og er litt øvet.

 

SG og fart, opp t.om U 14 kan en kjøre SG på SSL ski helst litt lange.

Fra U 16 skal en ha SG ski, men mye her å få kjøpt rimelig brukt ,en ski som er 10 år er ikke god ennå

 

Hovedregel for ski lengde fra U 12 års klassen. 

SSL ski gå ut fra høyden på barnet + 5-10 cm opp. SL ski går 20-25 cm ned fra denne høyden. SG ski ca 20 cm opp fra SSL ski.

Eks barnets høyde 150 cm:

SSL ski ca. 160 cm, SL ski ca. 140 cm, SG ski ca. 180 cm

Husk at barnet skal vokse ut av sine ski ikke inn i ski.

 

Ta bare kontakt opp mot utsyr og annet dere trenger hjelp til, opp til 10 år er et par ski mer en nok, og de trenger ikke farstsdress heller.

Logistikk er bra å lære barna, og støvel bag de selv må ta ansvar for er lurt tidlig.

 

Legger penger i gode votter som kun skal bruks på skiaktivitet. Så varmeposer er lurt å ha med både i vottene men går også å få inn i støvlene.

 

Mild november og deler av desember gir kald januar og februar med gode treningsforhold.

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Kalender

Juni
MTOTFLS
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234